Lär känna vår backend-utvecklare Joakim!

 Joakim porträtt.jpgJoakim Thun är en av våra backend-utvecklare och har varit en del av Visiba i ett drygt ett år. Jag tog en liten pratstund med honom (och hunden Elsa ;) där han delade med sig av sin vardag hos Visiba och sitt intresse för utveckling.

Berätta om din bakgrund

Jag är uppvuxen i Hedemora men flyttade till Örebro för att studera systemvetenskap. Efter studierna jobbade jag på ett it-konsultbolag och lärde så småningom känna Andreas, som är iOS-utvecklare på Visiba, som berättade lite om företaget. Jag blev genast intresserad och skickade in en jobbansökan samma dag, vilket jag inte ångrar idag!

Vad är dina arbetsuppgifter?

Jag är anställd som utvecklare, så jag jobbar en hel del med att skriva kod men också med planering och diskussioner om t.ex. nya features i plattformen. Vissa dagar gör man helt andra saker. Till exempel var jag och vår CTO Samuel nyligen i England för att träffa en framtida samarbetspartner på den brittiska marknaden.

Hur finner du inspiration till ditt arbete

Jag tycker programmering och utveckling är väldigt roligt, faktiskt så roligt att ni kan hitta mig kodandes på diverse personliga projekt på kvällar och helger! Det är främst kombinationen av problemlösning och skapande som driver mig.

Är det något unikt med Visibas utveckling som gör det så spännande

Att tillsammans med vårt härliga team bygga lösningar som underlättar andra människors vardag är inte så tokigt.

Vilka verktyg använder du när du jobbar?

Eftersom den absolut största delen av Visibas backend är skriven i C# så är mitt primära verktyg Visual Studio (även om jag föredrar något lite mera "lättviktigt" om jag inte rör mig i .NET-land). Jag spenderar även stora delar av dagarna i SQL Server Management Studio, även om jag på senare tid har börjat testa Datagrip från Jetbrains vilket helt klart känns som en möjlig ersättare till ett ganska omodernt Management Studio.

Hur går du tillväga om du stöter på problem? 

Det viktigaste är att verkligen förstå problemet, och som utvecklare är mina främsta verktyg en debugger och loggar. Vid andra typer av problem, som exempelvis prestandaproblem, är CPU/minnes/SQL-profiler mina bästa vänner.

Vilken egenskap anser du är den viktigaste att ha i din roll på Visiba Care?

Att man är självgående och själv kan ta ansvar för att slutföra en uppgift, med allt vad det innebär.

Vilka råd till en framtida backendare på Visiba Care?

Våga gräva djupare i de språk/ramverk/tekniker du jobbar med och lär dig dem från grunden. Det är värt mycket att verkligen förstå orsakerna till varför något fungerar eller inte.


Så om du vill jobba med ett extremt härligt gäng med mycket frihet under ansvar, sök till oss!

 

 

 

Join us

Already working at Visiba Care?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@visibacare.com
  • Albin Forslund
  • Anastacia Simonchik
  • Andreas Astlind
  • Andreas Larsson
  • Anna-Lena Kärrstrand
  • Carl Åstholm
  • Cornelia Broqvist
  • David Magnusson
  • Elin Almroth
  • Emil Nordling
Teamtailor

Career site by Teamtailor