Möt vår UX-designer Pata!


Pata runt bord ljusare.jpg

Vår kära dalmas Patrik ”Pata” Jensen jobbar med UX-design och marknad och har varit del av Visiba Care-teamet i två år. Jag bad honom berätta lite om sitt dagliga arbete.

 

Hur kom det sig att du började jobba på Visiba Care?

Jag har alltid drömt om att bo i Göteborg så jag började leta efter jobb på västkusten. Jag hittade en annons om en tjänst på Visiba Care som var hälften UX och hälften marknad, vilket passade mig perfekt. Så jag tog mitt pick och pack och flyttade neråt. 

Vad gör du om dagarna och hur ser en normal arbetsdag ut?

Det finns ingen normal dag här! En dag kan ägnas åt kundmöten och framtidsvisioner, en annan är jag i Örebro och arbetar med produktutveckling och problemlösning tillsammans med våra utvecklare. Ibland jobbar jag i marknadsteamet med print eller webb.

Hur ser din kreativa process ut när du exempelvis ska bygga en ny feature?

Jag vill inte bygga features utan snarare lösa problem. Genom att formulera ett problem och hitta dess ”pain point” kan jag jobba vidare med olika lösningar. Ibland går det snabbt framåt, men ibland krävs många diskussioner och utkast som bollas både internt och externt.

Vilka program/verktyg använder du dig av?

Jag arbetar främst i Adobe Experience Design, som är snabbt och effektivt, samt i Hubspot för webbaserade uppgifter.

Adobe xd.pngPatas älsklingsverktyg – Adobe Experience Design

 

Vad känner du dig mest stolt över att ha byggt på Visiba Care?

Jag är ju en del av ett team så jag vill inte själv ta åt mig äran. Men jag tror verkligen på den asynkrona kommunikationen, som fungerar ungefär som en säker mailkommunikation mellan vårdgivare och patient. Den är ännu i ett tidigt stadium, men har stor potential och har redan nu börjat leverera och lösa problem för patienter.

Har du några råd till en framtida UXare på Visiba Care?

Tänka på problemlösning istället för att bara leverera mängder av features. Se till att få en god förståelse för data/hypotes-driven utveckling. Och läs boken ”UX for lean startups”, den förklarar det ”göttigaste”.

 

Sequence 01.gif

 

 


Join us

Already working at Visiba Care?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@visibacare.com
  • Albin Forslund
  • Anastacia Simonchik
  • Andreas Astlind
  • Andreas Larsson
  • Anna-Lena Kärrstrand
  • Carl Åstholm
  • Cornelia Broqvist
  • David Magnusson
  • Elin Almroth
  • Emil Nordling
Teamtailor

Career site by Teamtailor