facebook tracking

Låt oss presentera vår fantastiska Cornelia Broqvist!

Cornelia kajak.JPG

Cornelia Broqvist, Head of Marketing and Communications, ville redan som 14-åring bli journalist och med det skrivna ordets hjälp förändra världen. Hon brinner för kommunikation i alla dess former och drivs av nya möjligheter och utmaningar. Men när inte jobbet hägrar, hänger hon helst i en havskajak på Orust.

Hej Cornelia! Kan du berätta lite om din bakgrund? 

Direkt efter gymnasiet drog jag till Dublin och jobbade ett år, men flyttade sedan tillbaka till Göteborg för att plugga International Business på Handelshögskolan. Där märkte jag snabbt att jag behövde bättra på mina tyska språkkunskaper och valde därför att ta en språkkurs på Goetheinstitutet i Berlin.

Det som först skulle bli tre månader, blev istället tio år. Jag förälskade mig i staden, kulturen och stämningen. Efter något års kneg på en irländsk pub, började jag plugga PR och kommunikationsvetenskap samt etnologi på Freie Universität i Berlin. Genom etnologin fick jag möjligheten att delta i ett stort tvärvetenskapligt forskningsprojekt. Under nio månader forskade jag i två Hmong-byar i Norra Thailand. Även om det var en fantastiskt viktig upplevelse för mig personligen, blev jag snabbt medveten om att just etnologi inte var min grej – jag behöver få vara med och påverka och förändra, inte bara observera.

2004 flyttade jag hem till Sverige igen och började arbeta på MindArk som utvecklar en virtuell värld med koppling till en verklig ekonomi. Efter att ha jobbat som supportchef i några år erbjöds jag att starta ett bolag inom koncernensom skulle sälja olika IT-tjänster till våra partnerbolag och jobbade sedan som VD i två år.  

För att utveckla mitt ledarskap sökte jag mig 2011 vidare  till den tyska modekoncernen Klingel där jag arbetade som nordisk marknadschef under sju år. Efter en mellanlandning på Resia Travel Group landade jag till sist på Visiba Care.  
 
Vad arbetar du med på Visiba Care? 
Utöver arbetet i ledningsgruppen där jag tillsammans med mina kollegor driver bolagets affärsplan, fokuserar jag främst på att utveckla vårt varumärke och vår kommunikation globalt för att våra säljare ska ha de bästa förutsättningarna när de kontaktar potentiella kunder. Konkret innebär detta att vi producerar marknadsmaterial och kommunikation som vi distribuerar i olika kanaler samt planerar och genomför olika event där vi försöker påverka politiker och beslutsfattare att förstå hur framtidens vård bör utvecklas digitalt. Därutöver stöttar mitt team även övriga avdelningar med det grafiska material de behöver för att kunna leverera på sina uppdrag.
 
Vad gör Visiba Care till en bra arbetsplats? 
Det jag framför allt uppskattar med Visiba Care är vår plattorganisation med korta beslutsvägar, möjligheten att påverka och att det finns en genuin vilja att vara en bra arbetsgivare. Att få jobba ihop med många väldigt drivna kollegor som alla har hög kompetens och engagemang bidrar till lusten att göra det där lilla extra varje dag. Sedan har vi väldigt roligt tillsammans också. Folk tillåts vara sig själva, samtidigt som vi ser och bryr oss om varandraMen jag känner också ett stort engagemang för vår vision och att vi bidrar till en samhällsförbättring genom att vi ger vårdgivare verktygen att leverera en bättre och mer tillgänglig vård.Det är otroligt lyxigt att få höra våra kunder berätta om situationer där vår lösning har gjort all skillnad
 
Vad kommer du att fokusera på de närmsta 6 månaderna? 
För att hösten inte ska kännas så lång har jag bokat in några små weekendresor framöver. Det blir en resa till Köpenhamn, en spahelg i Båstad och sedan en långhelg i London tillsammans med hela familjen. Annars ska vi nog försöka vara i stugan så mycket som möjligt och kanske har vi tur med vädret och hinner med en tur med kajakerna. Det kan vara fantastiskt fint även om luften är lite krispigare. Professionellt vill jag sätta vår go to market strategi för UK och Norge. Jag vill även satsa mer på teamet och att bygga en bra grund för vårt samarbete. När det gäller taktiska aktiviteter ska vi lansera vår nya webbsida nu i september och det innebär att vi äntligen (!!!!) kan komma igång och jobba mer fokuserat med vår digitala marknadsföring. Vi ska också planera och genomföra ett antal större events både i Sverige, Norge och UK. Det blir en spännande höst!

 

 

Already working at Visiba Care?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@visibacare.com
  • Albin Forslund
  • Anastacia Simonchik
  • Andreas Astlind
  • Andreas Larsson
  • Anna-Lena Kärrstrand
  • Aparajita Sengupta
  • Carl Åstholm
  • Cornelia Broqvist
  • Elin Almroth
  • Emil Nordling
Teamtailor

Career site by Teamtailor